Ledelse

Ragnhild Menes er festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival. Festivalen er i år nedskalert, men hvis alt går etter planen kan publikum snart sitte ved disse bordene og høre jazz.

Tøff start for den nye festivalsjefen

Etter en røff opptakt, med pandemi og en opphetet strid mellom jazzartister og byens våpenindustri, er det snart tid for festivaljazz på Kongsberg igjen.

Publisert Sist oppdatert
På toppen av pandemien fikk imidlertid den nye festivalsjefen på Kongsberg en annen vanskelig sak å forholde seg til: striden mellom jazz og våpenindustri.

I begynnelsen av juli går etter planen jazznavn som Nils Petter Molvær, Karin Krog og Arild Andersen på scenen under Kongsberg Jazzfestival. Årets festival er riktignok nedskalert, men det står likevel mange små og store band på plakaten.

Underholdende jazz. Utfordrende jazz. Artister som ikke spiller jazz. Arrangementer for barn. Jazz på aldershjemmet. Jazz i gatene. Saksofonsoloer som kryper oppover husveggene. Lekende bassrytmer blant kafébordene.

– Vi er opptatt av at selv om det er mindre trøkk enn til vanlig, så skal man kunne komme til byen og oppleve at det er en festival som pågår, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS