Ledelse

Du skal selv vite hvorfor du trener. Toppidrettsprosjektet må være ditt eget, det skal ikke være foreldre, trenere eller andre som har satt mål og ambisjoner på dine vegne.

– Toppidrettsutøverne er forskjellige

– Noen utøvere har ikke lyst til å snakke for mye om ­resultater. Andre motiveres av det samme, sier idretts­psykolog Arne Jørstad Riise hos Olympiatoppen.

Publisert Sist oppdatert

Som fagansvarlig for idrettspsykologi på Olympiatoppen jobber Arne Jørstad Riise med landets beste idrettsutøvere. Hans erfaring er utøvere ikke motiveres av enten resultatmål eller arbeidsoppgaver, de trenger begge deler. Men han tror likevel det kan være noe i Helle Hedegaard Heins påstand om at sterk målstyring kan virke demotiverende på noen.

– Utøvere er forskjellige. Noen motiveres av det store målet om å vinne OL-gull, men de vet samtidig at hvis skal de prestere, så må de også ha fokus på arbeidsoppgavene sine. Andre utøvere synes ikke det er så ålreit å snakke så mye om resultater og resultatmål. Dette er noe vi som jobber med utøverne til daglig må finne ut av. Vi må lære hver enkelt utøver å kjenne, sier idrettspsykologen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS