Ledelse

Toppsjefene sitter lenger

Det er vanskelig å bryte med toppsjefen midt i en krise.

Publisert Sist oppdatert

Omløpshastigheten på toppsjefer har sluttet å stige, viser en undersøkelse fra det internasjonale konsulentselskapet Booz & Co. Rundt hver syvende toppsjef forlater jobben i løpet av et år, og i de fleste tilfeller er avgangene planlagte.

Morten T. Hansen, professor ved Insead og University of California, Berkeley, sier til Berlingske Nyhedsmagasin at tendensen er at sjefer sitter litt lenger under en krise.

Troels Gjerrild, partner i rekrutteringsselskapet Odger Berndtson, bekrefter dette overfor det danske magasinet. Gjerrild sier at de under krisen har observert at mange ikke virksomheter ikke ønsker å skifte toppsjef. Selv generasjonsskifter blir skjøvet på.

– Grunnen er at nesten uansett hvilken direktør man har, så vil man tape moment i forbindelse med skiftet, sier rekruttereren.

Ser man på utskiftning av toppsjefer over tid, har imidlertid omløpshastigheten gått ned. For fem år siden hadde toppsjefer som gikk av i snitt sittet 8,1 år i jobben. I dag er tallet 6,3 år, viser Booz & Cos undersøkelse.

Etter hvert som den økonomiske krisen avtar, kan man forvente at flere toppsjefer vil gå av, konkluderer Berlingske Nyhedsmagasin.

Powered by Labrador CMS