Ledelse

Datakriminialiteten er tredoblet siste året. De kriminelle vet at samfunnet henger etter på digital sikkerhet, og har utfordringer både på kompetanse og kapasitet.

Tredobling av antall dataangrep i 2021

I Norge har antall dataangrep tredoblet seg i 2021. Spesielt har vi sett en økning i angrep mot virksomheter, som leverer tjenester av samfunnsmessig betydning.

Publisert Sist oppdatert

Vi snakker om en tredobling, sammenlignet med 2020, ifølge administrerende direktør i Norsk senter for informasjonssikring – NorSIS, Lars-Henrik Gundersen.

− Dataangrep har økt betydelig i antall og omfang, spesielt under pandemien. Antall rapportere angrep til FBI økte med over 400 prosent i fjor fra året før, og denne trenden fortsetter.

– NSM rapporterte om en tredobling i samme periode her hjemme. Spesielt har vi sett en økning mot profilerte virksomheter, som leverer tjenester av samfunnsmessig betydning, sier Gundersen til Dagens Perspektiv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS