Ledelse

Tveeggede vennskap på jobben

Nære venner på jobben fører til bedre prestasjoner, men det er også emosjonelt belastende, viser ny forskning.

Publisert Sist oppdatert

Det å gå fra å være kolleger til å være venner på jobben blir stort sett alltid sett på som positivt. Bedre trivsel, tilhørighet, og i sin tur, bedre presterende ansatte. Ny forskning fra Jessica Methot ved Rutgers University og et forskerteam viser imidlertid at vennskap på jobben også har sine nedsider.

I studien sin har de sett på 168 ansatte i et amerikansk forsikringsselskap. Selskapet oppfordret medarbeiderne sine til å bli kjent med hverandre, og la til rette for denne vennskapsdannelsen ved å la de ansatte midlertidig bytte stillinger for å kunne jobbe sammen med nye mennesker.

I undersøkelsen skrev deltakerne ned to lister med ti navn: ti navn på personer de går til med jobbrelaterte utfordringer, og ti navn på personer de ser på som venner. Etter fire til seks uker ble elementer som trivsel, emosjonell utmattelse og jobbprestasjoner målt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS