Ledelse

Tre fjerdedel av de 50 største selskapene på Oslo Børs har en toppsjef som er rekruttert internt. Da Karl Johan Lier (t.v) takket av som konsernsjef i Autostore i 2023, rykket Mats Vikse opp og ble hans etterfølger.

Urolige tider ga ikke flere sjefsskifter

I 2023 byttet 6 av de 50 største børsnoterte selskapene ut topplederen. Halvparten gikk for en sjef fra egne rekker. Totalt er 3 av 4 toppsjefer på dette nivået rekruttert internt.

Publisert Sist oppdatert

­12 prosent av de 50 største selskapene på Oslo Børs fikk i 2023 en ny mann ved roret. Dette gir en utskiftningstakt helt på snittet. De siste 15 årene har i gjennomsnitt 13 prosent av selskapene skiftet sjef, viser Dagens Perspektivs kartlegginger.

Hvis man forutsetter en utskiftningstakt som årets, 12 prosent, over tid, betyr det at sjefene i snitt blir i jobben i drøye åtte år.

Hvor lenge topplederne forblir i stillingene sine varierer imidlertid veldig. Noen selskaper bytter konsernsjef ofte. Andre holder på topplederen i flere tiår.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS