Ledelse

Vanskelig for å konsentrere deg på jobb?

Grace Lordan ved London School of Economics endret måten hun jobbet på og frigjorde flere timer per dag.

Publisert Sist oppdatert

Er du lei av den evige strømmen av varslinger, stappfulle innbokser og en oppgaveliste som ser ut til å leve sitt eget liv?

Grace Lordan, førsteamanuensis ved London School of Economics og forfatter av boken «Think Big - Take Small Steps and Build the Future You Want», skriver om dette hos The Financial Times, og mener at noe av løsningen ligger i evnen til å jobbe konsentrert uten å la seg distrahere. Hun slår et slag for det psykologene kaller attentional control; kunsten å styre sine egne mentale ressurser helt og fullt inn i spesifikke oppgaver.

Hun kaller det en superkraft som både kan gi økt velvære og hurtiglade produktiviteten din.

Selv gjorde hun et helhjertet forsøk på å få mer kontroll på hva hun viet oppmerksomheten sin til, og anslår at hun har frigjort rundt fire timer per dag.

Hun mener at noe av det som kan stjele uforholdsmessig mye oppmerksomhet, er meningsløse møter, å forberede uviktige dokumenter og all oppmerksomhet vi bruker på det vi ikke har noen kontroll over; som å klage på været eller å analysere hva vi tror andre tenker om oss.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS