Ledelse

NHH-professor og tidligere toppsjef i både Konkurranse­tilsynet og SSB, Christine Meyer, mener at ledelse i offentlig sektor ikke nødvendigvis er vanskeligere enn i det private. Men det er annerledes.

Var uforberedt på presset fra de ekstreme aktørene

− Når politikken kommer inn i bildet, får vi plutselig et nytt spill, med et enormt driv der ting eskalerer raskt og du som leder mister kontrollen over det som skjer.

Publisert Sist oppdatert

Christine Meyer er professor i strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole (NHH). Men hun har også vært byråd i Bergen, direktør for Konkurransetilsynet og toppsjef i Statistisk Sentralbyrå – der hun til slutt måtte gå fra sin direktørstilling etter en voldsom konflikt rundt en omstilling.

Meyer har altså både akademisk og personlig ballast til å mene både dette og hint om ledelse. Og hun skaffet seg den nye «Fisken på disken»-boken til Anita Krohn Traaseth. Meyer sier hun synes «det er flott at Traaseth gir et innblikk i hvordan det er å være leder med et endringsmandat».

− En slik bok kan gjøre flere mer forberedt på hva endring i det offentlige innebærer, sier Christine Meyer til Dagens Perspektiv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS