Ledelse

Varige produktteam utfordrer prosjekttankegangen, makten til prosjektavdelingen og den tradisjonelle prosjektlederrollen, ifølge Torstein Nesheim.

– Varige, stabile produktteam utfordrer prosjektmodellen

Varige, stabile produktteam høres kanskje ikke så «fancy» ut, men i praksis utfordrer modellen den rådende prosjektlogikken, mener SNF-forsker Torstein Nesheim.

Publisert Sist oppdatert

Hva gjør dere når noe skal utvikles eller forandres i organisasjonen? Setter dere i gang et prosjekt? Tidsavgrenset, med et klart mål og en gitt ramme med penger og ressurser? Denne måten å jobbe er i ferd med å tape terreng, mener Torstein Nesheim, seniorforsker ved Samfunns- og næringslivsforskning (SNF) ved NHH.

– Det ser ut som om det går i den retningen, sier forskeren til Dagens Perspektiv.

Nesheim viser til at organisasjoner som er basert på datateknologi og programvare, fra Spotify og Netflix til Nav og NRK, i utstrakt grad har tatt i bruk enannen måte å jobbe på: stabile, varige produktteam.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS