Ledelse

Vil bedre de ansattes søvnvaner

Det har handlet om trening og kosthold. Nå har enkelte arbeidsgivere også kastet seg over medarbeidernes søvnvaner.

Publisert Sist oppdatert

Dette ifølge danske Berlingske Business, som kan fortelle at flere danske kommuner har tatt bedre søvn inn i sunnhetsstrategiene sine. I privat sektor i Danmark er energiselskapet Dong et av de selskapene som går foran.

Energiselskapet i flere år tilbudt de ansatte sunn mat i kantinen og mulighet for mosjon som en del av sin sunnhetsstrategi. I 2015 har imidlertid søvn stått i sentrum, forteller selskapets HR-direktør Hanne Blume til Berlingske Business. Dette fordi man ikke har den samme energi og motstandskraft, verken som leder eller medarbeider, hvis man ikke har sovet godt. Søvn er også viktig for den mentale balansen.

Dong startet med å måle søvnen til de 50 øverste lederne i selskapet, og fant at lederne sov for lite eller for dårlig. Dette ble fulgt opp med undervisning og gode råd om hvordan man kan håndtere søvproblemer, pluss innføring i hvordan man kan hjelpe egne medarbeidere hvis de har søvnproblemer. Et annet tiltak har vært stormøter hvor den amerikanske kjendislegen Michael Breus, «The Sleep Doctor», har gitt råd om søvn. Omtrent 1000 av Dongs 6500 medarbeidere har deltatt fysisk på møtene, som også er sendt som web-tv i virksomheten. De ansatte kan også laste ned en app som kartlegger søvnmønster og gir søvnråd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS