Ledelse

Oljedirektoratet er ikke som andre direktorater. Her har de organisert seg i autonome lag, ikke i seksjoner og avdelinger.

Virksomheter som våger å være 'annerledes'

En moderne organisasjon har færre ledere og lar flere beslutninger fattes i førstelinjen. Det må til i en tid der usikkerhet er det sikreste framtidsscenariet.

Publisert Sist oppdatert

Det er budskapet i den nye boken, «Å lede i usikkerhet», som Tom Karp, professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania, har forfattet.

Geopolitikk, teknologi, økonomi og klima er alle stikkord som det i dag hefter stor usikkerhet rundt. Karps anliggende er at vi må tenke nytt om ledelse. Og vi må tenke raskere. Dagens usikre terreng kraver raskere beslutninger som må baseres på et usikkert grunnlag, mener han.

For å virkelig understreke sitt poeng, påpeker Tom Karp det faktum at mens arbeidsstyrken i Norge de siste 10 årene har vokst med 12 prosent, har antall ledere vokst med 40 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS