Leder

Retrett for ledere

Odd Reidar Humlegård burde ikke fått nei til forslaget om retrettstillinger for politimestre. Dette er flinke folk som etaten trenger, men de må selvsagt flere hundre tusen ned i lønn.

Publisert Sist oppdatert

Politidirektør Odd Reidar Humlegård vil at politimestrene skal få en retrettstilling etter endt åremål som er på seks år og kan fornyes. Det vil gjøre stillingene mer attraktive og uavhengige. Hvis politimesteren har trygghet for jobb, kan de konsentreres seg om å gjøre jobben best mulig uten å ta hensyn til hva en skal foreta seg etter åremålet.

Humlegård tok opp saken i forbindelse med at Ola Sæverud, politimester i Tromsø, har søkt om fornyet åremål. Når det utløper vil han være 52 år. Justisdepartementet vil ikke gi ham rett til en retrettstilling. De lar imidlertid Oslos politimester, Hans Sverre Sjøvold (60), beholde en retrettstilling på grunn av alderen. Sjøvold er nå den eneste politimesteren som har garanti for jobb etter endt åremål.

Departementet henviser til retningslinjene til Kommunal- og moderniseringsdepartementet der det heter at «virksomhetene må være restriktive med å inngå avtale om retrettstilling, den klare hovedregelen skal være at retrettstillinger ikke benyttes. I tilfeller hvor det er ønskelig å beholde en tidligere leder i en statlig virksomhet, skal dette baseres på en konkret vurdering i den aktuelle situasjonen. Unntaksvis kan en slik avtale inngås, eksempelvis dersom lederen nærmer seg pensjonsalder. Ved retrettstilling skal det fastsettes lønn innenfor hovedtariffavtalen tilpasset arbeidsoppgavene i den nye stillingen».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS