ledertips

3 strategiske tips

Slik kan du styrke den strategiske tankegangen din.

Publisert Sist oppdatert

Shaun Rein, grunnlegger og direktør i det strategi- og analysefirmaet China Market Research Group, skriver i magasinet Forbes om tre grep som kan bidra til å forbedre strategisk lederskap.

Det handler om måten man tenker på, og ifølge Rein er en av de største tabbene ledere gjør å tro at han eller hun selv alltid har rett.Hans første råd er da også at ledere må sørge for at de hele tiden stiller spørsmål ved sine egne standpunkter: Er det noen som ser noe ved utviklingen som du selv ikke har oppdaget? Er det noen som tenker helt annerledes enn deg?

Det andre rådet er at du ikke bare følger med på analyser fra mennesker med andre synspunkter enn dine egne, men at du også omgås folk fra andre miljøer enn ditt eget. Dette kan du gjøre i jobbsituasjoner, men også ved å samle venner som tenker annerledes enn deg selv.

Reins tredje råd, er at du lader opp hodet og kroppen med jevne mellomrom. Professorer ved akademiske institusjoner har et sabbastår med jevne mellrom, og dét er et en grunn til, mener Rein.

Alle har riktignok ikke råd til å reise bort for å hente ny inspirasjon i ett helt år, men du kan gjøre det på en billigere måte. Du kan reise til et sted hvor folk tenker annerledes enn deg eller oppsøke og jobbe i et miljø som er annerledes enn ditt eget i en periode. For eksempel en veldedig organiasjon. Dette kan bidra til å teste og utfordre perspektivene dine.

Powered by Labrador CMS