ledertips

5 delegerings­tips

En effektiv sjef innser sine egne begrensninger og behersker delegering.

Publisert Sist oppdatert

Ingen sjef har mulighet til å rekke over alle oppgaver selv, og det er heller ikke meningen. Å delegere kan imidlertid også by på utfordringer. Her er fem delegeringstips ledarna.se har plukket opp fra Melissa Vokoun på articlesbase.com:

  • Tydeliggjør oppdraget
    Vurdér oppgaven og hva som kreves for å løse den. Hvilke kunnskaper trengs? Hvem i organisasjonen passer den best for? Hvis du ikke er tydelig på hva du vil ha ut av oppdraget vil resultatet sannsynligvis ikke bli som du håper på. Gi de involverte et tydelig bilde av hva slags resultat du forventer deg. La deretter medarbeiderne velge de metodene de mener er best for å fullføre oppdraget.
  • Spesifiser hvilken myndighet medarbeiderne har
    Når du delegerer oppgaver, delegerer du samtidig myndighet. Det er meningsløst å gi noen et oppdrag uten å samtidig delegere den myndigheten som trengs for å samle informasjon, hente hjelp hos andre og utnytte selskapets ressurser generelt sett.
  • Informer alle berørte parter om at oppgaven er blitt delegert
    La alle få vite at du har delegert oppgaven, og hvem du har delegert den til. Det gjør det lettere for den som har fått oppgaven å lykkes. Si at du håper de vil samarbeide med de utpekte på samme måte som de ville ha samarbeidet med deg.
  • La flere delta
    Ansatte som oppmuntres til å delta i forhold til krav, metoder, myndighet og tidsrammer er mer motiverte og entusiastiske når det kommer til å ta til seg nye oppgaver. Det illustrerer en leders tillit til personen og dennes talent.
  • Kommuniser underveis
    Ha en åpen linje for tilbakemeldinger og overvåkning av prosessen.


Powered by Labrador CMS