ledertips

Morgentrening gir energipåfyll og en god start på dagen.

5 ting framgangsrike mennesker gjør før åtte

Magasinet Forbes beskriver det «ultimate» morgenritualet.

Publisert Sist oppdatert

På nettsidene til Forbes skriver skribent Jennifer Cohan, helserådgiver for ledere, at det er vanlig at toppsjefer og andre innflytelsesrike mennesker med en suksessrik og sunn livsstil starter dagen tidlig om morgenen, og at morgenfuglene bedriver en rekke aktiviteter før klokken åtte om morgenen. Hva slags undersøkelser som eventuelt ligger bak denne listen over morgenritualer, sier artikkelen ingenting om. Ei heller om det er A- eller B-mennesker det er snakk om. Her er imidlertid overskriftene i Forbes´ oppskrift på et vellykket morgenritual:

 1. Trening
  Morgentrening gir energipåfyll og en god start på dagen.
 2. Planlegging av dagen
  Vellykkede morgenfulger legger ifølge Forbes en plan for dagen, de setter seg noen mål og en arbeidsliste. Morgenen er en god tid for denslags aktiviteter, ettersom det ofte er en stille tid på døgnet. Du reflekterer etter sigende lettere, og har lettere for å prioritere. Siden du neppe forstyrres, kan du også løse noen problemer underveis.
 3. Sunn frokost
  En god og sunn frokost er godt for både kroppen og tankevirksomheten.
 4. Visualisering
  En stille morgenstund er en god tid for å meditere eller visualisere. Se for deg dagen som ligger for deg, og tenk på det du vil lykkes med denne dagen. Litt positiv tankevirksomhet kan være til hjelp både for humøret og for arbeidet som skal gjøres i løpet av dagen.
 5. Går løs på den verste oppgaven først
  Vi har alle noen oppgaver på arbeidslisten som vi gruer oss til og utsetter lengst mulig. Hvis du gjør denne oppgaven først, sparer du deg for mye stress. Om morgenen er dessuten uthvilt og har mer energi enn lenger utpå dagen. Dermed er du bedre rustet for å håndtere vanskelige prosjekter.
Powered by Labrador CMS