Annonse
138348416_hamst.jpg
TELEPATI: Kurset til 74 000 kroner skal blant annet muliggjøre kommunikasjon med marsvin.

NAV-støtte til marsvin-meditasjon

To personer på yrkesrettet attføring i Vestfold har fått dekket utgiftene til kurs på Dyretolkskolen i Horten, skriver VG. Kurset skal blant annet lære deltakerne telepatisk kommunikasjon med hunder, katter og høns.

- Vi har et godt samarbeid med NAV. Noen av de 30 elevene som i mars starter på 3-årig utdanning på Dyretolkskolen får utgiftene dekket av NAV, sier Sissel Grana i Dyretolkskolen til VG.

- Healing

Det treårige kurset koster 74 000 kroner, og skal ifølge Grana gi en innføring i kommunikasjon med dyr. Dette skal inkludere telepati, meditasjon, healing og klarsyn. Målet er å få dyrene til å fortelle detaljerte personlige historier.

Grana demonstrerer en dyretolkeseanse for VG, og bruker penn og papir for å notere signalene som dyrene etter sigende skal sende henne via telepatiske signaler. En katt skal angivelig fortelle henne at den var utrygg og ble mobbet som liten.

- Flere med dyretolkutdannelse dekket av NAV er kommet tilbake i arbeid etter mange år utenfor arbeidslivet, sier Grana, som hevder at man kan snakke med alle slags dyr, og trekker fram hund, katt, hest, kanin, marsvin, ku, gris, sau, høne og fugler.

Skeptisk

Zoolog Torfinn Ørmen ved Universitetet i Oslo er skeptisk til påstandene om at man skal kunne kommunisere med dyrene.

- Jeg har trøbbel med å forstå hvordan en katt skal uttrykke seg detaljert om en vanskelig barndom og oppvekst, slik skolen refererer, sier han.

Ifølge seksjonssjef Tron Helgaker i Arbeids- og velferdsdirektoratet er det følgende vurdering som ligger bak ethvert vedtak om studiestøtte:

«Beslutninger er basert på om opplæringen vil føre til høvelig arbeid for den enkelte, om den betraktes som hensiktsmessig for å kunne skaffe eller beholde et høvelig yrke, og om opplæringen vurderes som nødvendig.»

Annonse
Annonse