Annonse
hanne_bjurstr__.jpg

Provosert av Bjurstrøm

Tidligere leder for allmennlegene, Gisle Roksund, er provosert over arbeids- og inkluderingsminister Bjurstrøms uttalelse til Dagens Næringsliv 3.desember. Det skriver Aftenposten mandag. Bjurstrøm trodde ikke at en betydelig andel leger ville nekte å ta obligatoriske sykemeldingskurs, heller ikke at de ville si fra seg retten til å sykemelde.

– Et hån mot kompetansen

Roksund mener at ministeren underslår signalene fra fastlegene landet rundt og at det er en hån mot kompetansen at de vil innføre et slikt sykemeldingskurs.

– Knapt noen sykehuslege vil ta et slikt kurs. Det vil medføre at alt sykemeldingsarbeid som i dag utføres på sykehus og i sykehuspoliklinikker, og som er en naturlig del av sykehuslegenes arbeid med akutte og alvorlige sykdommer, vil bli fastlegens oppgave dersom fastlegen har tatt kurset, sier Roksund.

Hege Gjessing, president i Legeforeningen, mener de ulike tiltakene ofte resulterer i at legene blir mindre tilgjengelige. I tillegg mener hun at forslaget om sykemeldingskurs kan gi uheldige signaler.

– Dagens opplæring i sykemeldingsarbeid er betydelig mer omfattende enn det myndighetene nå legger opp til, sier hun.

Annonse
Annonse