Annonse
penger_norske_k.jpg

Strid om minstelønn i Høyre

Forslaget møter motstand hos partiets arbeids- og sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen, som frykter minstelønn vil svekke arbeidstakernes rettigheter, skriver Klassekampen. Han frykter at minstelønnen i praksis vil bli en makslønn.

– Jeg er veldig skeptisk. I verste fall blir minstelønnen i praksis en makslønn, og arbeidsgiverne får nok et godt argument i kampen mot lønnsøkning, sier Isaksen.

Forslaget om statlig minstelønn kommer fra Oslo Høyre. Fylkesleder Michael Tetzschner sier hensikten med forslaget er å bekjempe sosial dumping.

– Arbeidsinnvandring fra EU og EØS-området har mange steder ført til uakseptabelt lave lønninger. På sikt vil det ha en voldsom rivningseffekt også på det organiserte norske arbeidsmarkedet, sier Tetzchner.

– Dersom vi ikke hadde hatt en arbeidsinnvandring lik den vi har, hadde vi kanskje ikke hatt behov for minstelønn. Men den nye situasjonen skriker etter statlig regulering, sier han.

Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) går inn for en statlig minstelønn. NHO og Fellesforbundet har ikke tatt standpunkt til ideen. (©NTB)

 

Annonse
Annonse