Annonse
sogndal.tim_bun.jpg
Naturen i Sogndal skal lokke arbeidssøkende.

Toppturer og jobbintervju

Fire nyutdannede sivilingeniører fra NTNU valgte i 2008 å si nei takk til jobbtilbud. Isteden dro de til Sogndal. Det var friluftsmulighetene som var dragningen. Fire år senere har de ingen planer om å forlate verken Sogndal eller de tre bedriftene de sammen har startet. Og når de nå skal ansette flere, spiller de på den samme lokkematen som de selv falt for som nyutdannede: Natur, friluftsliv, ski, fjell og fjord. Det skriver E24.

Alternativt jobbintervju

Fem søkere betød det at de i helgen fikk en «all inclusive»-opplevelse i vestlandsbygda.

- Det er et alternativt jobbintervju, sier daglig leder for Nlink, Håvard Halvorsen (29) til E24.

- Nlink tilbyr konsulenttjenester til appmarkedet, men gjør også et forskningsprosjekt i robotteknologi, sier Halvorsen. Den tredje satsningen, Falkeblikk, utvikler film og fotomuligheter for modellhelikopter.Nå er imidlertid forespørselen etter Nlinks app-tjenester såpass stor at selskapet har valgt å gå offensivt ut for å finne nye medarbeidere.

 Viser fram naturskjønne Sogndal

- Vi skal ansette fire personer. Da vi nylig var på rekrutteringsmesse i Trondheim, averterte vi med at vi ville gi fem personer en «all inclusive-helg» i Sogndal. Slik blir vi bedre kjent med dem vi er interessert i, og vi får vist frem hva som er bra med å bo her, sier Halvorsen.

 - Siden vår bedrift er på et så lite sted, så skal ikke vi bare finne kandidater som kan fungere for oss, men vi må også fortelle dem at de må velge å flytte til Sogndal, sier Halvorsen.

På programmet for helgen sto topptur før lunsj, wakeboarding på fjorden, omvisning i bedriften - og tid til å bli kjent.

- Å være interessert i friluftsliv er ingen forutsetning, men det vi har sett gjennom årene er jo at de som ikke har vært det da de begynte hos oss, har blitt det.

- Dette er en annerledes arbeidsplass, og i konkurranse med mange bedrifter i Oslo, Trondheim og Bergen må vi få frem at vi gjør noe som er litt annerledes, vi har noe annet å tilby, avslutter han.

Annonse
Annonse