Nyskaping

Brukte PC'er er et stort miljøproblem. EU har nå en plan for gjenbruk og resirkulering.

Avfall kan skape 580.000 euro-jobber

EU mener at satsing på såkalt sirkulær økonomi både kan skape vekst og arbeidsplasser og bidra til reduserte miljøutslipp. EU-kommisjonen arbeider nå med et langt strengere direktiv enn det de lanserte i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Sirkulær økonomi omhandler både resirkulering (gjenbruk) av alle typer avfall hvor ressurser forblir i økonomien, også etter at et produkt ikke lenger brukes til sitt opprinnelige formål. Grønn økonomi og økt ressurseffektivitet er viktig for miljø, samtidig som det gir gevinster for økonomi og samfunn. Den nye Kommisjonen har trukket tilbake forslaget om revisjon av avfallsregelverket. De har nå varslet at de vil legge fram et mer ambisiøst forslag i 2015 med mer fokus på produktregelverket, hele produktsyklusen og kjemikalier.

Spesifisert på produktgrupper er målet:

I tillegg skal EU redusere matavfallet med 30% innen 2025. For å oppnå dette må EU også her harmonisere regelverket og kvalitetssikre statistikk-rapporteringen. De foreslåtte reduksjonene vil også redusere klimagassutslippene. I følge EUs FoU-kommisjonær, Máire Geoghegan-Quinn, er denne stratgien helt avhengig av betydelig forskning og utvikling.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS