ledertips

Bli en talentmagnet

3 tips for å tiltrekke deg talenter.

Publisert Sist oppdatert

De to herrene og rådgiverne Tsun-yan Hsieh og Anthony Tjan skriver for tiden på en bok om entreprenørskap og oppbygging av forretningsvirksomhet. I et blogginnlegg hos Harvard Business Review tar de for seg den delen av forretningsdriften som handler om å tiltrekke seg talenter. Basert på undersøkelser og kontakt med toppledere, gir de seks tips. Her er tre av dem:

* Bli kjent med de mest talentfulle menneskene på et tidlig tidspunkt – før du trenger dem.
Vet du navnet på den eller de største talentene i bransjen din? Hvis svaret er nei, oppsøk bransjemøter og still de rette spørsmålene. Det beste er å bli kjent med mennesker på et tidspunkt hvor du ikke trenger dem. Har du god en relasjon fra før av, er det enklere å ansette og beholde dem på et senere tidspunkt.

* Ikke underselg deg selv.
Mange entreprenører og forretningsbyggere overselger begeistringen over entreprenørmulighetene, men underselger seg selv. De mest talentfulle menneskene er tiltrekkes imidlertid av ledere de har tillit til som fungerer som rollemodeller. Tenk over hvorfor folk skal ønske å jobbe for akkurat deg. Det kan handle om mot til å stå opp for verdier, ditt ry som en begavet veileder eller din evne til å bringe ulike mennesker sammen. Vær klar på hva de kan forvente seg fra dag én. Hva vil du gjøre for at de skal kunne utvikle seg? Hva forventer du at de skal bidra med?

* Tenk hjerte, ikke bare hjerne.
En gjennomsnittlig jobbsøknad sier mye om kandiatens kvalifikasjoner, men lite om hensikt og engasjement. Dette kan være greit hvis det er tekniske ferdigheter du er ute etter. I situasjoner hvor du er ute etter noe ekstra, for eksempel mennesker som leverer banebrytende resultater eller folk som er flinke til å håndtere usikkerhet, er det viktig å konsentrere seg mer om kandidatens motivasjon, verdier og hensikter.

Powered by Labrador CMS