Samfunn

Statsminister Erna Solberg vil ikke kutte i sykelønna, selv om de borgerlige ungdomspartiene har foreslått dette.

Borgerlige ungdomspartier går imot regjeringen

Regjeringen vil ikke kutte i sykelønna, men det vil ungdomspartiene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagsavisen.

Regjeringspartiene har signalisert at det ikke vil bli kuttet i sykelønna i denne perioden, og trolig heller ikke i løpet av de neste fire årene.

Lederne i Unge Høyre, FpU, Unge Venstre og KrFU, derimot, mener gapet mellom den store økningen av eldre og dalende oljeinntekter tilsier at Norge må stramme inn livreima, skal man kunne gi like god velferd til kommende generasjoner som i dag.

– Det blir tøffere økonomiske tider om ikke lenge, da bør vi begynne å venne oss til en politisk debatt om hvordan vi prioriterer. Sykelønn er en ting vi bør se på. Vi bruker ca. 40 milliarder på sykelønn i året, det er omtrent like mye som vi bruker på Forsvaret på ett år. Svenskene bruker det halve. Hadde vi fått sykefraværet ned på svensk nivå, ville vi spart 20 milliarder kroner, sier Kristian Tonning Riise i Unge Høyre til Dagsavisen.

Statsminister Erna Solberg er ikke begeistret for ungdomspartienes forslag:

– Vi har gått til valg denne perioden på å ikke kutte i sykelønn. Vi kommer ikke til å gjøre det i budsjettet for 2017 og jeg tror ikke vi kommer til å gå til valg neste år på kutt i sykelønnsordningen. Men, det er viktig å få ned sykefraværet. Det er noe annet enn å kutte i ytelsen, sier statsminister Erna Solberg til avisen.

Powered by Labrador CMS