Mangfold

Der alle tenker likt, tenkes det lite

Ofte er det kjønn og etnisitet som diskuteres i forbindelse med mangfoldighetsbegrepet – men mangfold er så mye mer enn det.

Publisert Sist oppdatert

Tor-Egil Ruud er Founding Partner i RUUD Executive / AIMS International Norway.Henrik Jenssen er Practice Manager i RUUD Executive / AIMS International Norway.

SYNSPUNKT. Kvinner og tilfredsstillende kjønnsbalanse i ledergrupper og styrer har vært grundig diskutert i nyhetsbildet tidligere. Dette var temaet i vår første artikkel i serien «Diversity» i 2019. Siden det har vi fått innslag av flere nye kvinnelige toppledere, sist ut er blant annet Merete Hverven i Visma. Dette er en positiv og ønsket utvikling. Ofte er det nettopp kjønn og etnisitet som diskuteres i forbindelse med mangfoldighetsbegrepet - men mangfold er så mye mer enn det.

I en rapport fra Deloitte i 2018, fortelles historien om flyselskapet Quantas. De gikk fra et underskudd på 2.8 millioner AUD, til et overskudd på 850. Hvordan klarte selskapet å gjennomføre en slik helomvending? Ifølge selskapets CEO skyldes det «et svært mangfoldig miljø og en inkluderende kultur».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS