Samfunn

Boka «Dønn distré. Eller berre litt surrete» kom ut på Spartacus forlag tidligere i år. Omslaget, som er designet av Anette Mehl Landmark, er inspirert av en episode fra da forfatteren Jenny Klinge var barn og la skittentøyet i fryseren istedenfor i vaskemaskinen.

Dønn distré

Hvordan kan man ta feil bil på parkeringsplassen, sette igjen babyen på trappa eller glemme at man skal på Stortingets talerstol? Politiker Jenny Klinge har spurt psykologene.

Publisert Sist oppdatert

Stortingsrepresentant Jenny Klinge sier hun har vært distré hele livet. Moren hennes har flere historier om surrete og distré ting hun gjorde som barn. Som den gangen da hun som 12-åring la skittentøyet i fryseren i stedet for i vaskemaskinen da hun skulle vaske klær for moren sin. Hun har blitt mindre surrete i voksen alder, men er fortsatt distré. Og distréepisodene deler Jenny Klinge støtt og stadig med venner på Facebook. En av episodene skjedde på jobb som stortingsrepresentant, så hele salen fikk det med seg:

På Stortingets talerstol

Like etter at den blå-blå regjeringen hadde tatt over for den rød-grønne – som Senterpartiet, som Klinge representerer, hadde deltatt i –, skulle hun holde et saksordførerinnlegg på Stortinget. Klinge var så sikker på at det var en annen sak som skulle opp først, at hun ikke reagerte da stortingspresidenten lurte på om ikke saksordføreren ville ha ordet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS