Samfunn

Helseminister Bent Høie hilser på direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

Endrer i styringen av Helse-Norge

Helsedepartementet foreslår endringer i den sentrale helseforvaltningen i Norge og vil fjerne fire etater.

Publisert Sist oppdatert
- Regjeringen forenkler og effektiviserer den sentrale helseforvaltningen. Vi vil ha færre etater og unngå dobbeltarbeid. Vi samler nå fagmiljøer som arbeider innenfor samme eller lignende områder. Større miljøer vil gi bedre utnyttelse av faglig kompetanse og øke omstillingsevnen. Målet er at vi skal bruke fellesskapets ressurser mest mulig effektivt og at befolkningen skal få bedre helsetjenester, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Antall helseetater reduseres fra 15 til 11. Den nye organiseringen vil rendyrke Helsedirektoratets rolle som fag- og myndighetsorgan og Folkehelseinstituttets rolle som kunnskapsleverandør.

Direktoratet får et mer helhetlig ansvar for nasjonal beredskap, mens instituttet får et utvidet samfunnsoppdrag som omfatter kunnskapsproduksjon for hele helsetjenesten. En følge av endringene er blant annet at Statens strålevern etableres som etat i direktoratet.

Videre slår regjeringen sammen sekretariatene for klagenemnder til et nasjonalt klageorgan for helsetjenesten som legges til Bergen.

I tillegg etableres et nytt direktorat for e-helse i Oslo. Det skal ha ansvar for styring, utvikling og gjennomføring av nasjonale IKT-prosjekter. Det skal også ha ansvar for forvaltning og utvikling av lover og forskrifter og IKT-standarder i helsesektoren.

Den nye organiseringen trer i kraft 1. januar neste år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS