Europa

Statsminister i Storbritannia, David Cameron, kjemper for å bli værende i EU. Han viser nok tommelen opp til majoriteten av finansdirektørene i britiske selskap, som også ønsker fortsatt EU-medlemskap.

Finansdirektører støtter fortsatt britisk EU-medlemskap, men utsetter store investeringer

Publisert Sist oppdatert

Tungvektere i britisk næringsliv har de siste ukene satt sitt preg på diskusjone rundt hvorvidt Storbritannia bør melde seg ut av EU.

En Deloitte-undersøkelse gjennomført for The Guardians Observerviser at hele 75 prosent av finansdirektører i Storbritannia støtter fortsatt EU-medlemskap. Den samme undersøkelsen viser at sjefavgjørelser vedrørende store investeringer og andre finansielle avgjørelser likevel utsettes, helst til etter at Brexit-spørsmålet avgjøres, på grunn av den store usikkerheten knyttes til utfallet av folkeavstemningen 23. juni 2016.

Barometeret til What UK Thinks, som samler en rekke undersøkelser fra forskjellige aktører og presenterer de gjennomsnittlige resultatene, viser at støtten for "Brexit", utmeldelse av EU, igjen er på frammarsj etter et par uker med nederlag. Spesielt arbeidsgivernes største interesseorganisasjon i privatnæringen, CBI, sitt klare standpunkt mot utmeldelse ga "Brexit"-kampanjen utfordringer, og sendte differansen mellom "ja" og "nei" til EU til seks prosentpoeng i slutten av mars (bli i EU: 53%, ut av EU 47%). De seneste undersøkelsene viser at det lille gapet igjen er så godt som lukket, med Brexit-støtte på 49 prosent (1. april).

Finansdirektørenes skepsis til EU skyldes i stor grad uvitenheten om hva som vil følge en eventuell utmeldelse, viser undersøkelsen. Usikkerheten er spesielt knyttet til urolige finansmarkeder, og tegn på vekst i europeisk økonomi, skriver The Guardian.

Undersøkelsen gjennomføres hvert kvartal. I den samme gruppen svarte 62 prosent at de foretrakk fortsatt EU-medlemskap i siste kvartal 2015. Ifølge The Guardian mente 28 prosent av disse at deres mening var avhengig av hvilken avtale statsminister David Cameron fikk etter reforhandlinger med unionen om fortsatt medlemskap. Dette var ikke et valg i den nyeste undersøkelsen.

Kun åtte prosent av finansdirektørene svarte at de var sikre på at det vil være fordelaktig for britiske bedrifter å melde seg ut av unionen. 17 prosent var usikker, eller ønsket ikke å svare. 120 finansdirektører i børsnoterte britiske selskap deltok i undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS