Europa

SPD-leder Sigmar Gabriel kan utløse regjeringskrise, når han og partiet nå går imot sine kolleger i regjeringen i flyktningpolitikken.

Flyktningkrise kan bli tysk regjeringskrise

De kristen-demokratiske egjeringspartiene vil innføre tilfeldige transittsoner for flyktninger, men sosialdemokratene sier nei.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

De tre tyske regjeringspartiene møttes nylig for å diskutere flyktningkrisen. Sosialdemokratenes (SPD) leder, og landets økonomiminister, Sigmar Gabriel, forlot imidertid møte etter at det oppsto uenighet.

De to gjenværende lederne, CDUs Angela Merkel, og bayerska CSUs Horst Seehofer, som i forrige uke stillte et ultimatum til merkel om håndteringen av flyktningsituasjonen, ble likevel enige om et felles notat.

De ble enige om at Tyskland skal innføre transittsoner langs landets grenser, og fryse muligheten til familiegjenforeninger for asylsøkere i en toårsperiode. Dessuten skal grensesamarbeidet med nobolandet Østerrike bli tettere.

Transittsoner er stasjoner langs grensen, der personer med behov for internasjonal beskyttelse skal skilles ut fra såkalte økonomiske migranter. Hensikten er blant annet at det skal bli lettere å sende tilbake personer som ikke har rett til asyl.

Det tredje regjeringspartiet, SPD, motsetter seg løsningen med transittsoner:

– I stedet for store og ukontrollerbare fengselssoner ved landegrensene, trenger vi flere registrerings- og innreisesentre i Tyskland, sa SPD-leder Sigmar Gabriel til partiets hjemmeside.

Powered by Labrador CMS