Samfunn

Leder i politianalyseutvalget, Arne Røksund under pressekonferansen der justisminister Grete Faremo ble overrakt Politianalysen.

Forsvarsdepartementet reagerer på at PST henla anmeldelse

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) henla i juni en anmeldelse fra Forsvarsdepartementet av en lekkasje til Dagens Næringsliv. Det misliker departementsråden.

Publisert Sist oppdatert

«Etter FDs syn er det uheldig at saken henlegges med henvisning til at det ikke foreligger «rimelig grunn» til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold», skriver departementsråd Arne Røksund i et brev til PST som VG har fått tilgang til.

Videre skriver han at «dette svekker respekten for sikkerhetslovens bestemmelser om gradering av informasjon som må beskyttes av sikkerhetsmessige grunner».

Forsvarsdepartementet gikk til anmeldelse etter at Dagens Næringsliv i april publiserte en rekke artikler om kritikk fra Riksrevisjonen mot Forsvaret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS