leserinnlegg

FrP: Flere i arbeid gir færre på trygd

Magne Lerøs kommentar fredag var basert på et oppslag i Dagsavisen om Venstres, Høyres og Frps politikk når det gjelder sykelønn. Frp hevder de ikke er riktig gjengitt i Dagsavisen. De vil ikke kutte i sykelønnen.

Publisert Sist oppdatert

FrP foreslår mange tiltak for å få flere i arbeid og bort fra NAV og sykehuskøer. Dagsavisen, Arbeiderpartiet og Fagforbundet klarer åpenbart ikke tenke slik, og det resulterer i to sider med påstander om at FrP vil kutte i sykelønna og dagpengene. Det er fullstendig feil. FrP kutter IKKE i nivåene på sykelønna, dagpengesatser og lignende. Vi raserer IKKE velferdsstaten. Vi tror ikke folk blir friske av å kutte stønaden.FrP gjør derimot grep som medfører at færre folk trenger å motta dagpenger og sykelønn. Dagsavisen, AP og Fagforbundet glemmer å se på helheten i FrPs budsjettforslag. Med deres politiske historie burde også de forstå at alt henger sammen med alt.

FrP foreslår blant annet:

  • økt bevilgning til pasientbehandling med 1,5 milliarder kroner,
  • økt bevilgning til rehabilitering med 160 millioner kroner,
  • økt satsing på psykiatri og rusomsorg med 429 mill. kr,
  • fjerne arbeidsgiveravgift for lærlinger med kostnad 690 mill. kr,
  • styrket Jobbstrategi i NAV 590 mill. kr,
  • styrket tiltak for arbeidssøkere med 445 mill. kr,
  • styrket Varig tilrettelagt arbeid med 229 mill. kr,
  • styrket arbeidsavklaringspenger med 309 mill. kr.

Dette vil medføre at færre går ledige eller står i helsekø. Eller tror virkelig Dagsavisen og AP at like mange vil stå i sykekø dersom sykehusene får 1,5 mrd mer til pasientbehandling? Fagforbundets Jan Davidsen tar altså feil når han sier FrP vil rasere sikkerhetsnettet. Tvert imot, vi styrker satsingen for å få folk tilbake i jobb. Det er urimelig av Davidsen å bruke ord som «katastrofe» når FrPs politikk medfører at flere kommer raskere i jobb og dermed ikke trenger motta sykelønn.

Dagsavisen må lære at kutt i totale bevilgninger IKKE er ensbetydende med at man svekker ordningenes innhold.

I revidert budsjett 2012 kuttet den rødgrønne regjeringen bevilgningene til sykepenger med 2,3 milliarder kroner, 50 % mer enn FrP nå foreslår fordi de antok færre ville stå i sykehuskø. De kuttet dagpengeordningen med 1 milliard kroner, dobbelt så mye som FrP nå foreslår, fordi de antok færre ville være ledige. Og det skjedde da uten ramaskrik fra Fagforbundet. I tillegg har AP tidligere kuttet i bevilgningene til asylsøkere, fordi de antok at strenge asylpolitikk ville gi færre asylsøkere.

Men når FrP har samme tilnærming så får vi kritikk, selv om vi kan vise til store satsinger som sannsynliggjør slike resultat.FrP satser bevisst på økte bevilgninger til helsevesenet, arbeidsmarkedstiltak, lærlinger m.m.. Vi styrker næringslivets konkurranseevne og investerer kraftig i infrastruktur. SSBs beregning av FrPs budsjettforslag bekrefter økt sysselsetting og redusert arbeidsledighet. Det er altså en sammenheng. Det er helt meningsløst av Dagsavisen å være et organ for skitten rødgrønn valgkamp. AP forsøkte å selge inn denne saken også til andre medier, men de takket nei. Dagsavisen sa ja. Og selv etter at Dagsavisens journalist ble grundig forklart sammenhengene fra oss, falt valget likevel på å lage en artikkel med svært uryddig, negativ vinkling. Det er skuffende fra en avis som påstår den er nøytral.

Powered by Labrador CMS