Samfunn

Frp-velgere og menn mest skeptiske til metoo-kampanjen

Mens 57 prosent av befolkningen er positive eller svært positive til metoo-kampanjen, svarer 33 prosent av Frps velgere og 51 prosent av menn det samme.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram av en ny meningsmåling for Klassekampen, gjennomført av Sentio i perioden 4. oktober til 9. oktober. Til sammen er 1.005 respondenter spurt «Hvilket syn har du på metoo-kampanjen mot seksuell trakassering?».

I tillegg til å være det eneste partiet som ikke hadde flertall av positive velgere for kampanjen, var Frp partiet med flest velgere som var uttalt negative: 18 prosent svarte at de er negative eller svært negative til metoo. Den største gruppa er likevel de tvilende – 41 prosent.

På landsbasis er 9 prosent negativ og 34 prosent tvilende. De velgerne som er mest positive, ligger lengst til venstre i politikken. Men Frp-velgerne markerer seg med å være mye mer skeptiske og negative enn de andre, og langt fra alt kan forklares med at mange av velgerne er menn, for menn generelt er rimelig positive.

Silje Hjemdal, likestillingspolitisk talsperson i Frp, tror mange «innser at kampanjen ikke har vært helt uproblematisk».

– Jeg tenker da først og fremst på gapestokkmentaliteten vi har sett i flere saker, samt problemstillinger knyttet til rettssikkerheten til både den anklagede og anklageren, sier hun til avisa.

Når det gjelder kjønnsforskjeller, viser de seg ved at henholdsvis 51 og 64 prosent av menn og kvinner er positive, mens 12 og 5 prosent er udelt negative.

Powered by Labrador CMS