internasjonalt eu

Går for light-versjonen

Mens Høyreleder Erna Solberg er kritisk til Senterpartiets forslag til en slags norsk light-versjon av EUs datalagringsdirektiv, er Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet positive.

Publisert Sist oppdatert

– Forslaget til Sp er veldig spennende og et konstruktivt spor. Det kan bli et bredt, nasjonalt forlik uten Ap. Det er første gang det har skjedd på det jeg kan huske, sier KrFs talsmann i datalagringsdebatten, Knut Arild Hareide, til Nationen.

Han tror også at Høyre kan komme til å støtte kompromissforslaget til Sp, selv om partiet er kritisk til en særnorsk løsning til erstatning for EU direktiv, som Stortinget snart må ta stilling til.

– Hun bør se på helheten for Høyre. Når dette blir debattert i stortingsgruppa, kan det hende partiet er mer positive til forslaget, sier Hareide til Nationen.

Bård Hoksrud er Frps talsmann i datalagringsspørsmålet. Han sier at også hans parti er opptatt av å finne en annen løsning enn EUs datalagringsdirektiv.

– Vi ønsker en løsning kom kan sikre at politiet får gjøre jobben sin. Men vi ønsker ikke å gi politiet carte blanche, sier Hoksrud til Nationen.

Powered by Labrador CMS