Samfunn

Anders Jagland har lastet ned kildekoden til loop og kompilert den slik at den kjøres som en app på iPhone og kan styres fra hans smartklokke. Gjennom appen og en egenoppsatt sky-løsning laster han opp sine helsedata, glukoseverdier, matinntak og insulin 24/7 til skyen.

Gjør-det-selv-diabetesteknologi: Diabetesopprøret

DEL 1: Pasientbevegelsen #Wearenotwaiting er lei av tungvint diabetesutstyr. De hacker insulinpumper og blodsukkermålere, og utvikler egen teknologi. I lukkede norske grupper på sosiale medier samarbeider flere hundre aktive medlemmer. De fleste er brukere eller foreldre med barn med diabetes. Noen er utviklere.

Publisert Sist oppdatert

– Dokumentaren «Diabetesopprøret», Del 1 –

Snøen hadde ennå ikke forsvunnet fra gården på Kapp i Østre Toten. Vinter var ikke blitt vår, koronaen hadde ennå ikke slått til i Norge og datteren i familien, Hanna Lerche Fodstad (16) kunne, da Plot var på besøk, fremdeles gå på ski og konkurrere.

Hanna gikk sitt første skirenn før hun fylte to og konkurrerer nå på nasjonalt nivå. I Hovedlandsrennet i skiskyting, et uoffisielt Norgesmesterskap, kom hun på 14. plass. Til tross for at hun for åtte år siden fikk diagnosen diabetes 1.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS