Samfunn

Helsedirektør Bjørn Guldvog til stede under en pressekonferanse om koronasituasjonen.

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å utsette videre gjenåpning

Inntil andelen fullvaksinerte er vesentlig høyere enn i dag, anbefaler Helsedirektoratet regjeringen å utsette trinn fire i gjenåpningsplanen.

Publisert Sist oppdatert

Helsedirektoratet mener at gjennomføring av trinn fire på nåværende tidspunkt trolig vil medføre økt smittespredning, skriver de i sitt faglige grunnlag, som de leverte til regjeringen onsdag 1. september.

– Med dagens smittetall må det antas at smitten kan spre seg fra uvaksinerte til en-dosevaksinerte eller andre sårbare grupper, skriver direktoratet.

De trekker også fram at Folkehelseinstituttets ukentlige modellering antyder at tallet på smittede og koronapasienter på sykehus kan fortsette å øke de neste to-tre ukene.

De skriver at den overordnede målsettingen nå er å begrense smittespredningen og holde sykdomsbyrden lav inntil 90 prosent av befolkningen som er 18 år og eldre, er vaksinert med to doser.

– Det er en ambisjon at dette er gjennomført innen fire til seks uker, skriver de.

De anbefaler heller ikke endringer av innholdet på trinn tre eller trinn fire nå, men likevel anbefaler de at det åpnes for flere personer til stede på arrangementer med koronasertifikat og faste, tilviste plasser.

På regjeringens pressekonferanse klokka 12 blir det trolig kjent om de følger direktoratets anbefaling.

Powered by Labrador CMS