Samfunn

Røros er kåret til Norges beste kulturkommune for femte år på rad.

Her er kulturtilbudet best

Det er ikke bare de største kommunene som leverer best kultur til sine innbyggere, lille Røros er på topp.

Publisert Sist oppdatert

Telemarksforskning har rangert Norges kommuner på sin kulturindeks. De har målt kommunene på antall kunstnere og kulturarbeidere, museum, konserter, kino, bibliotek, scenekunst, kulturskole, Den kulturelle skolesekken, tildelinger og frivillighet.

Røros på topp

Røros er for femte år på rad kåret til årets kulturkommune. Kommunen har, ifølge Telemarksforskning, mange aktive kulturbrukere, et bredt og variert kulturtilbud og rangerer høyt i de fleste kategorier, selv om kommunen ikke rangerer øverst i noen enkeltkategorier. De gjør det best i kategoriene sentrale tildelinger (2. plass), kulturarbeidere (4. plass) og konserter (3. plass).

Se hvilke fylke som har det beste kulturtilbudet (1 er best):

Byene rangerer høyt

På andreplass finner vi Trondheim, som har klatret fra en niendeplass i fjor. Trondheim rangerer jevnt over høyt, bortsett fra i kategoriene som sorterer under «kultur for barn og unge»: Den kulturelle skolesekken (394. plass) og kulturskole (296. plass). På tredjeplass finner vi Ål kommune i Buskerud. Kommunen scorer godt i mange kategorier, særlig kulturarbeidere (3. plass). Fjerdeplassen går til Gloppen og femteplassen går til Hamar, skriver Telemarksforskning. På jumboplass finner vi Råde.

Her er topplasseringene:

Plassering Kommune
1Røros
2Trondheim
3Ål
4Gloppen
5Lillehammer
6Hamar
7Stavanger
8Tromsø
9Molde
10Nord-Aurdal
11Bergen
12Kristiansand
13Bø (Telemark)
14Førde
15Vågan
16Sogndal
17Tynset
18Notodden
19Harstad

Powered by Labrador CMS