Samfunn

Høyre-leder Erna Solberg har ambisjoner om å korte alle helsekøer i løpet av en eventuell fireårsperiode med borgerlig regjering.

Høyre vil la alle velge privatsykehus

Alle skal kunne velge privat sykehus fra 2016. Det er en sentral del av Høyres nye helsereform.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1. januar 2016 skal alle pasienter kunne velge privat sykehus for det offentliges regning. Dette lover Erna Solberg skal bli virkeligheten om de borgerlige vinner valget, ifølge Aftenposten. Hvor mye det hele vil koste er hun foreløpig usikker på.

– Det er ikke mulig for oss å utrede i detalj hvor mye mer dette koster, for ingen vet hva volumet vil bli. Det er en del av den utredningen vi mener må ligge til grunn, sier Høyre-lederen til avisen.

Solberg mener det bør være en ambisjon at man skal kunne se kortere helsekøer på alle områder etter fire år med en borgerlig regjering.

– Men noen kø er det naturlig at man har for at sykehusene skal få organisert sitt tilbud på en god måte, sier hun også.

Øker til private

Aftenposten skriver også at det allerede i 2014-budsjettet skal settes av økte summer til behandling på private sykehus. I det alternative budsjettet for 2013 la Høyre inn 350 millioner ekstra for å dekke kjøp av behandlinger på private sykehus. Neste års økning vil etter all sannsynlighet bli i samme størrelsesorden, lover Solberg.

– Det er snakk om betydelig mer penger. Men vi har ikke gjort behandlingen av budsjettet for 2014 ennå, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS