Samfunn

Mange gir av sin fritid til leirer, festivaler og idrettsstevner som arrangeres i løpet av sommeren.

Hvem er best på frivillighet i Norge?

Mens andre har fri, står noen på hodet i det som er høysesong for festivaler, leirer, spel og fritidsaktiviteter. Tusenvis av frivillige stiller opp i sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

– Sommeren går ikke rundt uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen i en pressemelding.

Svært mange av sommerens aktiviteter drives på dugnad. Nå ønsker Frivillighet Norge å høre hvem du mener gjør en ekstraordinær frivillig innsats.

– Bare tenk på alle som stiller opp for at store arrangementer som Nord speiderlandsleir, Norway cup og Slottsfjell skal kunne gjennomføres, eller de som sikrer turister på Trolltunga, går solpatrulje med Kreftforeningen og er verter på DNT-hyttene. Folk som gir av sin fritid, holder liv i lokalsamfunnene og er Distrikts-Norges helter, fortsetter Johnsen.

Vil vise frivillighetens verdi

Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for de som gjør en frivillig innsats.

– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir oss alle gode opplevelser og ei meningsfylt fritid, sier Johnsen.

Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Du kan foreslå din kandidat på Frivillighetsprisen sine nettsider.

Powered by Labrador CMS