ledelse

Det berømte maleriet «Birkebeinerne» av Knut Bergslien som henger på Skimuseet i Oslo viser hvordan birkebeinerne reddet Håkon som barn fra å bli drept av baglerne ved å frakte ham over fjellet på ski.

Hvilken gevinst har klar målsetting og indre drivkraft i ledelse?

Er det tilstrekkelig å levere på stillingsbeskrivelsen og andres forventning til deg som leder? Eller kan man hente ut en ekstra kraft gjennom å vekke til live egen indre drivkraft og definere en kongstanke i rollen, spør Mariann Crantz.

Publisert Sist oppdatert

Mariann Crantz er organisasjonspsykolog

SYNSPUNKT: I Ibsens «Kongsemnerne» møter vi Skule Bårdsson og Håkon Håkonsson som på 1200-tallet kjemper om kongemakten i Norge. Skule er leder av baglerne og Håkon representerer birkebeinerne.

Skule er en typisk eldre erfaren leder, som leder mest for å ha posisjon og makt, heller enn å lede for en klar kongstanke til felleskapets beste. Han utfordres av en ung Håkon med en knalltydelig kongstanke om å samle Norge til å bli ETT folk. Skule ser effekten av Håkons indre drivkraft, begynner å vakle i eget ståsted, og spør seg selv om det er godt nok å kopiere en annen manns kongstanke:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS