Samfunn

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil ikke følge oppfordringen til ordføreren i Indre Østfold.

Kan ikke holde Norge stengt

Ordføreren i Indre Østfold oppfordret søndag regjeringen til igjen å stenge grensene til Sverige, men helseminister Bent Høie (H) sier nei.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kan ikke holde Norge stengt og isolert over lengre tid, og regjeringen har sagt at vi skal åpne samfunnet gradvis, sammen og kontrollert, sier Høie til Dagbladet.

Det var på en pressekonferanse søndag at ordfører i den smitterammede kommunen Indre Østfold, Saxe Frøshaug (Sp), oppfordret regjeringen til igjen å stenge grensene til Sverige fram til smittesituasjonen er under kontroll.

– Vi ser at mange av de smittetilfellene vi har kan kobles rett opp mot utenlandsopphold i Sverige og i Polen, både i røde og grønne soner, sa ordføreren.

Helseministeren understreker at regjeringen følger smittesituasjonen i både Europa og Norden og gjentar oppfordringen om at alle bør unngå unødvendige reiser til utlandet, uansett om det er reiser til såkalt grønne land.

– Det betyr at folk må tenke seg om før de reiser. En dagstur til Sverige for å handle kan for eksempel karakteriseres som en unødvendig reise, sier han.

Powered by Labrador CMS