Samfunn

Frps Mazyar Keshvari mener flyktningstrømmen utløst av asylavtalen.

Keshvari: Flyktningstrømmen utløst av asylavtalen

Syria-avtalen på Stortinget er årsaken til den voldsomme asylstrømmen til Norge, mener Frps Mazyar Keshvari. SVs Audun Lysbakken er rivende uenig.

Publisert Sist oppdatert

– Etter debatten og spesielt Arbeiderpartiets landsmøte, som bare dreide seg om hvor mange Norge skulle ta imot, ble det gitt et inntrykk av at Norge har myknet opp – og da er det bare å komme. Det samme har vi sett skjer i Finland. Finland er et land som knapt nok har tatt imot asylsøkere og kvoteflyktninger i det hele tatt, men etter at presidenten sa at han blant annet ville åpne opp sitt hjem, så har det kommet 11.000 mennesker, sier Keshvari i en diskusjon med SV-leder Audun Lysbakken på NRK onsdag.

Audun Lysbakken mener Keshvaris utspill handler mer om indremedisin i Frp enn noe annet, og peker på at flyktningsituasjonen er mer alvorlig enn noen gang.

– Selvfølgelig har ikke dette noe med Syria-avtalen å gjøre. Det har noe med at Europa er i en ekstraordinær situasjon å gjøre, sier han og legger til at det ville være uansvarlig av Norge å legge ansvaret på flyktninghåndteringen over på våre naboland.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS