Samfunn

Kinas klimautsending Xie Zhenhua (på skjermene) og viseutenriksminister Ma Zhaoxu under en pressekonferanse i Beijing i forrige uke i forbindelse med klimatoppmøtet som USA arrangerte. Kina kom ikke med noe nytt utslippsmål på møtet.

Kina lover å begrense kullbruken

Myndighetene i Kina forsikrer at kull vil bli en mindre viktig energikilde i framtida.

Publisert Sist oppdatert

Kullbruken ble tirsdag kommentert av Li Gao, som leder avdelingen for klimaendringer i Kinas miljødepartement. Han forsikret at det ikke vil bli noen ny utbygging av kullkraft i stor skala i Kina.

– Det er helt klart, og dette er strengt regulert, sa Li på en pressekonferanse.

Samtidig erkjente han at Kina fortsatt bygger nye kullkraftverk. Men de har lavere utslipp enn kraftverk som ble bygget før.

Dessuten vil kullet i framtida få en ny rolle, ifølge Li. Ikke som den viktigste energikilden, men som en faktor som bidrar til fleksibilitet i strømnettet.

Kullkraft medfører store utslipp av CO2, og en stor del av Kinas strømproduksjon skjer i dag med kull. Landet har verdens største klimautslipp.

Mens flere vestlige land og Japan innskjerpet sine klimamål i forbindelse med Joe Bidens klimatoppmøte i forrige uke, kom det ikke noe nytt utslippsmål fra Kina.

Powered by Labrador CMS