klimaendringer

Klimaendringer og ekstremvær treffer lokalt. Derfor trengs det bedre kommunal kompetanse om klima, mener Kari Sollien. Ekstremværet Elsa herjet blant annet i Trondheim i fjor.

Klimaendringer krever kommunalt lederskap

FNs klimarapport har satt klima på dagsorden i valgkampen. Men har partiene helt glemt at det er kommunene som skal gjøre oss rustet til å håndtere klimaendringene? spør Kari Sollien.

Publisert Sist oppdatert

Kari Sollien er leder i Akademikerne.

SYNSPUNKT. Klima har slått inn i valgkampen som en bumerang etter at FNs klimapanel la frem sin siste rapport i august. Partiene kappes om å ha den beste politikken for å redusere norske klimagassutslipp og omstille Norge til lavutslippssamfunn.

Det er bra. Rapporten slår fast at det blir svært vanskelig å hindre en temperaturøkning på 1,5 grader. Store og raske utslippskutt er nødvendig. Selv med veldig lave utslipp i årene fremover vil temperaturen ha steget med 1,5 grader i 2040, og fortsette å øke til 1,6 grader i 2060.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS