sjefer

I Forsvarets Spesial­kommando gis det rom for å forbli kreative, til å ta initiativ, tøye strikken og tenke ukonvensjonelt. Det er en del av arven. En del av kulturen, skriver Tone Danielsen.

Kontrollsjefer ­hemmer nye tanker

Skal vi lykkes med å utvikle løsninger som endrer spillet, må vi ønske oss annerledeshet og gi rom for å feile og lære. Her kan vi lære av militære spesialstyrker, skriver Tone Danielsen.

Publisert Sist oppdatert

Tone Danielsen er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon, Høyskolen Kristiania.

SYNSPUNKT.

«Det holder ikke å presentere ord som fleksibilitet, innovasjon og tillit på en PowerPoint-presentasjon. Vi må dyrke initiativ og tenke utenfor boksen for å unngå gruppetenking. Den jobben må gjøres hver dag. Kreativitet trenger høyre- og venstrejusteringer – klare rammer – ikke kontroll. Vi trenger oppegående folk som er kreative og tar initiativ. Driver du med strategisk detaljstyring, er det helt ødeleggende for folks evne og vilje til å hele tiden strekke seg litt lengre for å løse oppdrag. Alle nye ideer er ikke gode ideer, men de er en forutsetning for å komme videre. Og hvis gutta ikke har lov til å feile, vil verken de eller vi lære av dem».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS