Samfunn

Kristelig Folkeparti stemmer mot regjeringens forslag om at Norge skal underlegges EUs finanstilsyn. Her finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF).

KrF sier nei til EUs finanstilsyn

Publisert Sist oppdatert

Kristelig Folkeparti stemmer mot regjeringens forslag om at Norge skal underlegges EUs finanstilsyn.

– Vi ønsker at regjeringen skal gå tilbake til forhandlingsbordet med EU slik at vi får en reell stemme i vedtak som berører Norge. Derfor går vi ikke for det regjeringen nå har lagt fram, sier finanskomiteens leder, Hans Olav Syversen (KrF), til Dagsavisen. Komiteen leverer fredag sin innstilling i hastebehandlingen av Norges tilpasning til EUs finanstilsyn.

Regjeringens støtteparti KrF, samt Senterpartiet og SV, sier klart nei til regjeringens forslag om at Finanstilsynet skal inn under EFTAs overvåkingsorgan, ESA. Forslaget blir likevel en realitet, fordi Venstre og Arbeiderpartiet sikrer regjeringen det nødvendige flertallet.

Forslaget er et så stort inngripen i norsk suverenitet at det behandles etter Grunnlovens paragraf 115, som krever tre firedels flertall for å overføre grunnlovsfestet myndighet til en internasjonal sammenslutning. Paragrafen ble sist brukt da Norge sluttet seg til EØS-avtalen for 24 år siden.

Powered by Labrador CMS