Samfunn

KS mener Halvorsen må droppe planer om elevtak

Arbeidsgiverorganisasjonen KS mener kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) må droppe planene om å gjeninnføre elevtak i norske skoler.

Publisert Sist oppdatert

KS slår i en ny rapport fast at opphevingen av den lovbestemte grensen for antallet elever i hver skoleklasse ikke har medført uforsvarlig store klasser, skriver Dagsavisen.

– Skolelederne er tvert imot blitt mer bevisste på hvordan de setter sammen gruppene for å få god læringseffekt for elevene. Opphevelsen av klassedelingstallet ga fleksibilitet til å organisere etter behov. Det er også mulig at dette har gitt økt læringsutbytte, selv om det ikke er endelig påvist, sier KS-leder Halvdan Skard.

SV var med på å støtte opphevingen av grensen på 28 elever per klasse i 2003, men i Soria Moria-erklæringen i 2009 gjorde regjeringen det klart at den ønsket en maksimumsgrense for antallet elever per lærer.

Kristin Halvorsen mener hennes forslag, som nå skal ut på høring, ikke innebærer en tilbakegang til politikken fra før 2003.

– Formålet med en lovendring er å styrke og opprettholde lærertettheten i norsk skole. Dette er viktig for et godt og trygt skolemiljø. Hensikten med å oppheve de gamle klasseinndelingsreglene var å bidra til en bedre organisering og utnyttelse av lærerressursene, sier Halvorsen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS