Kulturhus

Kulturkvartalet Stormen i Bodø.

Kulturhusene skapte storm, men i dag er folk fornøyde

Til tross for skarp motstand i folket, mot bygging av kulturhus i Hamar, Bodø og Stjørdal i 2014 og 2015, har det gått bedre med disse institusjonene enn man kunne forvente, ifølge en rapport fra kulturforsker Georg Arnestad.

Publisert Sist oppdatert

Arnestad har i en utredning sett nærmere på hvordan det har gått med tre kulturhus i Hamar, Bodø og Stjørdal som åpnet i perioden 2014-2015. Felles for kulturhusene var at de ble til etter omstridte politiske prosesser i sine respektive kommuner. Den samlede investeringen for kulturhusene var på 2,5 milliarder kroner.

Hamar kulturhus, Kulturkvartalet Stormen og Kimen kulturhus ble til etter at langvarige og bærende politiske konsetellasjoner fikk gjennomslag for husene, til tross for skarp motstand i befolkningen.

– Jeg lagde en prosjektskisse for en liten studie av saken, og fikk positiv respons fra lederne for de aktuelle kulturinstitusjonene – som også ønsket å bli tittet nærmere i kortene, ser Arnestad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS