Samfunn

– La ikke lokk på ESA-krav

Regjeringen avviser at de «la lokk» på kravet fra ESA om endringer i petroleumsloven slik at utenlandske selskaper ikke lengre skal være forpliktet til å etablere seg i Norge.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Olje- og energidepartementet vises det til at begrunnelsen for ikke å gi innsyn i den to år gamle henvendelsen fra ESA er «hensynet til Norges utenrikspolitiske interesser».

– Det er ikke vanlig for departementene å offentliggjøre dokumenter i saker som er under behandling, og spesielt ikke når man er i en forhandlingsposisjon, heter det i pressemeldingen, der departementet samtidig offentliggjør brevet fra ESA.

Sivilombudsmannen var uenig i regjeringens avslag på innsyn i saken. I et svarbrev til Sivilombudsmannen argumenterer departementet med at denne saken har framstått som «så sensitiv for regjeringen at det for departementet har framstått som helt overordnet å påse at saken kunne utvikles og løses uten noen som helst form for innspill fra andre», heter det i brevet som Aftenposten offentliggjør tirsdag. (©NTB)

Les også: Regjeringen skjulte omstridte EU-krav i oljeloven

Powered by Labrador CMS