autentisk ledelse

Lederes energi - mer enn karisma

Gode ledere har energi nok til å påvirke hele organisasjoner. Men hva består den typen energi av?

Publisert Sist oppdatert

Noen ledere har noe andre ledere ikke har, uten at det alltid er så lett å sette ord på hva dette «noe» er. Kanskje kan det kalles energi?

Måten ledere skaper, formidler og styrer energi utover i en organisasjon på kan være forskjellen på å nå høye mål eller å stadig bomme på de samme målene. Det hevder konsulentene Roselinde Torres, Peter Tollman, Susie Grehl og Eva Sage-Gavin fra Boston Consulting Group (BCG) i en lengre artikkel i selskapets nettmagasin bcg perspectives.

De fire konsulentene har forsøkt å beskrive hva gode lederes smittsomme energi består av, og starter med å fastslå at man i denne sammenhengen ikke kan sette likhetstegn mellom lederenergi og karakteristika som personlighet, karisma, lidenskap for jobben og utadvendthet. Hvilket er gjerne er de vanlige måtene å beskrive en energisk leder på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS