Nyskaping

Kortreist: Gustav Myraune flyttet hjem til familiegården på Frosta og matkassen Rågo. Grønnsaker kjøtt, spekemat, brød – og til og med sjåførene – er kortreist med lokal tilknytning.

Lokal innovasjon: Rågo på lokal mat

Lokalmatkassen Rågo på Frosta har planlagt å femdoble aktiviteten innen 2018. Nå er de blant de nominerte til å bli Årets lokalmatgründer 2016.

Publisert Sist oppdatert

Gustav Myraune flyttet hjem til familiegården på Frosta og startet Trondheims Kjøkkenhage med matkassen Rågo i 2014. Per 1. juli hadde de 420 abonnenter i Trondheimsområdet. På Trøndersk Matfestival i begynnelsen av august fikk de 200 til. Målet er å øke med 100 nye i løpet av året. Fjøset er nylig bygget om til moderne pakkeri og lager med tre ulike klimasoner. Her har de kapasitet til å håndtere inntil 1500 matkasse-abonnenter.

Overskudd og naturlig vekst

I dag kjører to biler ut matkasser tre ettermiddager i uka, og selskapet sysselsetter fire-fem årsverk. Selskapet Trondheims Kjøkkenhage omsatte for nærmere 2,3 millioner kroner i 2015, en økning fra 344.000 i 2014. Overskuddet var på 50.000 kroner.
– Vi styrer mot em omsetning på mellom 3,5 og fire millioner kroner i år. Det spørs hvor gode vi er på neste matfestival. Det å møte kunder på sånne arrangementer er avgjørende , forteller gründer, eier og siviløkonom Gustav Myraune. Trøndersk Matfestival i begynnelsen av august er årets høydepunkt for ny-rekruttering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS