Samfunn

Kari Elisabeth Kaski (Sv).

– Medlemsbedriftene i Norsk Industri bør kreve kontingenten tilbake igjen

Industrien varsler teppefall med SV i regjering. – Norge er et av verdens beste land å drive næring i på grunn av formuesskatten, kontrer SVs Kari Elisabeth Kaski.

Publisert Sist oppdatert

Leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, gikk denne uken ut med et frontalangrep på politikken til partiene som ligger best an til å vinne i det kommende stortingsvalget.

Ifølge Lier-Hansen frykter industrien at SV skal få en hånd på rattet i skattepolitikken.

LES OGSÅ |Vil røyke ut Aps skattepolitikk - Dagens Perspektiv

«Det blir teppefall for investeringer, satsing og det som gir penger i kassen til velferds-Norge», heter det i kronikken til industrisjefen.

Til DP sier han:

– Hvis SV får gjennomslag, vil det bli dramatisk.

Norsk Industri er spesielt bekymret for høyere skatt, manglende EØS-støtte og ambisjoner om store offentlige investeringer innen grønn omstilling.

Finansierer velferden

Kari Elisabeth Kaski, finanspolitiske talsperson i SV, er like klar tilbakemeldingen:

– Hvis kutt i formuesskatten er det beste Stein Lier-Hansen kan finne på for å bedre norsk næringspolitikk, så synes jeg helt ærlig at medlemsbedriftene i Norsk industri bør kreve kontingenten tilbake. Formuesskatten er en personbeskatning på personer med store formuer.

Kaski synes det er trist at norsk næringspolitikk blir redusert til å handle om eierne personlige økonomi, ikke om næringen og hvordan den best utvikles.

– La oss se litt på hvor vi faktisk er: Norge er et av verdens beste land å drive næring i. Det er vi ikke på tross av formuesskatten og annen god fordelingspolitikk, vi er det på grunn av det. Norge er et land med en sjenerøs velferdsstat og høyt utdannete og kompetente arbeidstakere. Vi har et godt utbygd samfunn, god infrastruktur og gode ordninger for barnefamilier og eldre som reduserer trykket på hver enkelt familie. Alt dette er mulig på grunn av skattepolitikken som Stein Lier-Hansen klager over på sine medlemmers regning, sier hun.

Powered by Labrador CMS