Samfunn

Regjeringen vil diskutere med partene i arbeidslivet hvordan normerte sykmeldinger skal innføres, sier arbeidsminister Robert Eriksson.

Mer aktivitetskrav for trygdemottakere

Arbeidsminister Robert Eriksson vil ha unge som mottar trygd eller sosialhjelp opp om morgenen – men de skal ha noe å gå til.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

Eriksson lover å bli bedre enn forgjenger Bjarne Håkon Hanssen til å få unge til å komme seg opp om morgenen.

– Vi må få flere ungdommer fra trygd over til arbeidslivet. Vi må være tydelige på at ungdom må opp «om morran», men da skal vi ikke gjøre den samme feilen som Bjarne Håkon Hanssen gjorde. Det var bare retorikk fra ham, for han hadde jo ingenting å sende dem til, sier Eriksson til avisen.

Eriksson understreker at det skal lønne seg å jobbe, og at regjeringen skal sette aktivitetskrav for dem som mottar trygd eller sosialhjelp.

– Vi skal lovfeste krav, enten gjennom lov om sosiale tjenester eller lov om arbeids- og velferdslovgivningen, sier han til Dagens Næringsliv.

Eriksson mener det er for tidlig å si hvordan han skal gjøre det mer lønnsomt for denne gruppen å komme i arbeid.

– Vi skal gjennomgå velferdsytelser og sosiale ytelser med tanke på å få det mer lønnsomt å jobbe. Det kan være gjennom skattepolitikken med økt bunnfradrag. Det kan være et kortsiktig jobbskattefradrag når man går fra trygd til arbeid. Det skal vi utrede. Så vil det være å kvalifisere folk for et ordentlig arbeid. Det betyr at vi må gjennomgå arbeidsmarkedtiltakene. Vi må gjøre det enklere og avbyråkratisere. Jeg vurderer å redusere antall tiltak, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS